Over ons

IMG_0718 (Small)

De Edese Luchtvaart Club is dit jaar al vanaf 1950 actief op het gebied van de modelluchtvaart. Wie op zoek is naar een uitdagende hobby, en geïnteresseerd is in de luchtvaart, kan terecht bij de “Edese Luchtvaart Club” (ELC).

De vereniging is in 1950 officieel opgericht met als hoofddoel het modelvliegen, hoewel de naam (terecht) doet vermoeden dat de ELC zich niet alleen met modelluchtvaart bezig houdt.

In de beginjaren lag de nadruk hoofdzakelijk op het bouwen en vliegen met vrij vliegende modellen, al dan niet voorzien van een verbrandingsmotor, en van lijnbestuurde modellen met verbrandingsmotor. Ook werd in de begin jaren geëxperimenteerd met radiobesturing in de vorm van eigenbouw buizenzenders, buizenontvangers en stuurmotoren.

Overzicht van boven op ons gezamenlijk vliegterrein

Later met de komst van de transistors werd het geheel compacter en waren er enkele fabrieken die zendapparatuur voor de modelbouw op de markt brachten. Dit had tot gevolg dat het vliegen met radiobestuurde modellen steeds toegankelijker werd. Deze trend heeft zich doorgezet en op het ogenblik zal 80 tot 90% van de modellen voorzien zijn van radiografische besturing. Doordat de (grote) luchtvaart en de moderne elektronica nog steeds verder ontwikkelen, gaat ook de ontwikkeling van de modelluchtvaart in hoog tempo door. Hierdoor is een breed scala aan mogelijkheden binnen de modelluchtvaart ontstaan. De ELC volgt deze ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

In de loop van al 73 jarig bestaan is de ELC uitgegroeid tot een veelzijdige vereniging met goede faciliteiten, zoals een eigen clubgebouw en medegebruik van een vliegterrein.

IMG_8650 (Large)

Doordat de ELC een eigen clubgebouw heeft, kan deze vereniging zijn leden de mogelijkheid bieden om in het clubgebouw te bouwen. Dit is vooral voor de beginnende modelbouwer prettig omdat zij direct antwoord kunnen krijgen op vragen die tijdens het bouwen ontstaan.

Ook ervaren modelvliegers met thuis een eigen bouw ruimte maken gebruik van het clubgebouw om ervaringen uit te wisselen en om nieuwe kennis op te doen. Bovendien heeft de vereniging een zeer uitgebreid tekenarchief waar de leden gebruik van kunnen maken.


Lesvliegen

elc 022 (Small)

Ook zijn wij sinds 2006 begonnen met de nieuwe vliegers instructies te geven. Met groot succes!

Op zaterdagen wordt er (met overleg) door diverse instructeurs les gegeven in diverse takken van modelvliegen. Brandstof-, elektro- en zweefvliegtuigen.

IMG_8651 (Large)

Door de aanwezigheid van een groot aantal elektrische apparaten en een groot assortiment gereedschappen is het bouwlokaal een welkome aanvulling voor de modelbouwer.

Enkele belangrijke locaties voor onze club:

Wilt u meer weten?
Dan kunt u contact met ons opnemen en/of bezoeken.
Zie hiervoor onze: contact pagina.