Red Eagle Bouwproject en klasse

Op 24 oktober 2017 is met meerdere leden het initiatief genomen om gezamenlijk een standaardklasse vliegtuig (F5J) en gestandaardiseerde aandrijving te ontwikkelen en te bouwen. Voordeel daarvan is dat er met gelijke vliegtuig wedstrijden gevlogen kan worden waarbij de onderlinge verschillen minimaal zouden zijn. Hierdoor wordt niet de beste kist maar de beste vlieger beoordeeld in de wedstrijd.

Na diverse modellen bekeken te hebben is de keuze uiteindelijk gevallen op de zelfbouwmodel Red Eagle.

Dit is een model waar al veel over geschreven is. Het model is zelf te frezen of zelfs te koop als compleet bouwpakket bij RBC. Om verschillen verder te minimaliseren is er in clubverband een totale zelfbouwpakket samengesteld en zijn alle benodigde onderdelen centraal besteld.

Onze nieuwbouw freesmachine is ingezet om alle balsa en triplex benodigde delen vooraf op maat te frezen.

Hierdoor ontstond een prachtige complete bouwset.

Waarmee alle leden (die zich hadden opgegeven) nu massaal bezig zijn om de onderdelen in elkaar gezet te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

Zie hieronder de modellen die inmiddels al klaar zijn voor de wedstrijd.

Hier nog enkele modellen die ook nog voor keuring werden aangeboden op de Concours d’Elegence.
In totaal zijn er nu al 8 Red Eagles afgebouwd en klaar voor de wedstrijd.

Uiteindelijk zal er met deze toestellen een nieuwe ELC Red Eagle klasse wedstrijden gevlogen gaan worden.

Ons Red Eagle team

ELC Red Eagle klasse

Alle modellen zijn hetzelfde, Red Eagle van RBC of freeskit ELC.
Motor 2830-11 1000kV, accu 3s-2200mAh en prop 9×5. Zo heeft ieder een gelijke setup en gelijke kansen.
Het model is richting, hoogte en regelaar gestuurd. Geen remkleppen.

Programma:
De Red Eagle is een electro-zwever. Één van de uitdagingen is zo lang mogelijk boven te blijven en gebruik maken van thermiek.

Ronde 1:
10 minuten werktijd. Max 1 minuut motorloop in de eerste minuut waarna de motor niet meer gebruikt mag worden. Vliegtijd max. 10 minuten incl. de eerste minuut motorloop. Iedere seconde vliegtijd is één punt. Doellanding geeft extra punten 0-2m = 50 punten, 2-4m = 40 punten enz.

Ronde 2:
6 minuten werktijd. Max 1 minuut motorloop in de eerste minuut. Iedere seconde motorloop is 5 punten aftrek. Motor mag niet opnieuw gebruikt worden. Iedere seconde vliegtijd vanaf loslaten model is twee punten. Doellanding geeft extra punten 0-2m = 50 punten, 2-4m = 40 punten enz.

Ronde 3
3 minuten werktijd. Max 1 minuut motorloop in de eerste minuut. Landing op exact 3 minuten = 600 punten. Iedere hele seconde korter of langer geeft 10 punten aftrek. Doellanding etc.

Mogelijk dat er nog andere disciplines als ronde worden toegevoegd. Verder moeten we de motorlooptijd nog exact vaststellen met proefvluchten. Mogelijk is 1 minuut voor de Red Eagle wat te kort en moet dit 1,5 minuut worden.

Al met al een leuke start van een nieuwe clubklasse die nu mogelijk gemaakt is door een zelf ontwikkelde frees set. Er zullen waarschijnlijk hierna nog meerder volgen.